Pre prvú kompletnú stavbu modelu z leptu som si vybral malú posunovaciu lokomotívu T211 prezývanú Prasiatko od Hekttora. Ide o najmenšiu lokomotívu v mojej zbierke, tak som zvedavý ako to celé dopadne.
Začiatok stavby 3.6.2008
V sade od Hekttora je okrem mosadzného plechu s jednotlivými dielmi ešte aršík s odtlačkami a malý strieborný plech s detailami masky, rámov a tabuliek. Okrem toho som si ešte od Detailu zohnal ďalšie detaily.

Momentálne sa chcem len pokúsiť zostaviť skryňu lokomotívy bez osadenia na podvozok, nakoľko nemám ani šajnu aký pojazd by sa dal použiť pre tak malý model :-).
Stavbu som začal kabínou, ktorú som naohýbal pomocou ohýbačky a zletoval z vnútornej strany.

Následne som pokračoval prednou časťou, ktorá je vcelku jednoduchá až na predný diel. Tu som sa dosť obával, ako to dopadne, nakoľko v skutočnosti tam má lokomotíva dosť zaoblené rohy. Nakoniec sa to podarilo veľmi dobre. Tu je vidieť stav už po začistení spojov.

Posledným krokom. ktorý som zatiaľ spravil bolo osadenie strechy kabíny.

Ďalej mala stavba pokračovať spojením kabíny a podvozku, ale ….. Ako to, že to nesedí? Celý deň som sa trápil so zistením, že mám kabínu asi o 0,8mm širšiu ako boky podvozku. Podľa fotiek skutočnej T211 by mala pasovať zarovno. Nakoniec som sa podal a začal hľadať na internete. A ani to dlho netrvalo a našiel som článok o chybe v lepte stavebnice a postupe ako ju odstrániť. Postup však predpokladal, že kabína ešte nieje zletovaná, tak nasledovalo rozoberanie :-(. Asi po hodinke bola kabína upravená a obe časti pripravené na zletovanie.

Posledné čo zostávalo bolo skompletovanie masiek podvozku – hore jeden bok hotový a dole diely na druhý.

Doplnenie niektorých detailov, ktoré budú pri striekaní na mašine a neulomia sa pokiaľ vymyslím pojazd bolo už jednoduché s pomocou sekundového lepidla.

Posledné čo zostávalo bolo skompletovanie masiek podvozku – hore jeden bok hotový a dole diely na druhý.

Doplnenie niektorých detailov, ktoré budú pri striekaní na mašine a neulomia sa pokiaľ vymyslím pojazd bolo už jednoduché s pomocou sekundového lepidla.

Takto som momentálne model dokončil a uložil do krabičky, kde bude chvíľu odpočívať. Predsa len ešte musím nabrať zopár skúseností, pokiaľ sa mi ju podarí sprevádzkovať. Takže zatiaľ dobrú noc a sladké sny :-).